اعضای آزمایشگاه:
دکتر سیدعباس یزدانفر
دکتر فرهنگ مظفر
دکتر احمد اخلاصی
دکتر سعید نوروزیان ملکی
معرقی آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری مسکن سبز
مهمترین اهداف آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری مسکن سبز، ارتقای شرایط آسایش محیطهای مسکونی با دستیابی به شیوههای مختلف طراحی و اجرا به خصوص سیستمهای هوشمند، افزایش کاربرد صنعت و فناوریهای نوین و بهینه کردن هزینههای انرژی در طراحی و تولید مسکن در مقیاسهای گوناگون؛ اشاعه فرهنگ طراحی ساختمانهای سبز و پایدار با ارائه روشهای ارزیابی و ردهبندی و الگوهای طراحی و همچنین توسعه پژوهش در زمینه ساختمانهای هوشمند و هوشمندسازی ساختمانهای موجود، با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی است.
کشور ما، در ساخت و سازهای پایدار محیطی و بهرهگیری از فناوریهای زمان خود در جهت ایجاد آسایش در محیطهای مسکونی و به وجود آوردن عناصر معماری چون بادگیر و ...، سابقه تاریخی دارد. متأسفانه در دوران اخیر به علت تحولات اجتماعی-اقتصادی-فرهنگی و تکنولوژیکی، کشور ما نتوانسته خود را با توسعه سریع همگام نموده و مسکن امروزی از حداقلهای شرایط آسایش برخوردار نمیباشد؛ لذا این آزمایشگاه در پی آن است که دانش گذشته را به تکنولوژی و علم روز مسلح نموده و در جهت فراهم نمودن آسایش برای ساکنان در زیستگاههای شهری و روستایی به اصول و معیارهای کاربردی دست یابد. طرح این مسأله به صورت علمی، از اقدامات بنیادینی است که در مجامع علمی و دانشگاهی مطرح میشود.
آزمایشگاه از طریق ارتباط با دانشجویان مقاطع کارشناسیارشد و دکتری و به لحاظ برخورداری از تخصصهای مورد لزوم برای آموزش و پژوهش میتواند مورد استفاده اساتید و دانشجویان به خصوص پژوهشگران گرایشهای معماری مسکن و معماری پایدار قرار گیرد. برقراری این ارتباط، میتواند در ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات دانشی واحد دانشگاهی مفید واقع شود و دستاوردهای آزمایشگاه هنگامی میتواند پربارتر گردد که از نیروهای نخبه و جوان دانشجویی و تواناییهای علمی اساتید و تجارب آنان بهرهگیری شود.
آزمایشگاه با توجه به فعالیتهای پژوهشی متقاضیان در انتشار کتب و دهها مقاله داخلی و خارجی و همچنین تجارب حرفهای در سالهای گذشته در زمینه معماری مسکن، تسلط کافی و عمیق در موضوعات مطروحه داشته که میتواند در هدایت صحیح اعضای تیم راهگشا واقع گردد.
سال تاسیس: ۱۳۹۲
تعداد پروژههای صنعتی و طراحی:
بیش از ۳ قرارداد صنعتی
- مطالعه و بررسی حفظ، احیا و معاصرسازی فضاها و مراکز تاریخی-فرهنگی شهرها (برداشت، مستندسازی، تحلیل و ارائه راهکارها و ضوابط برای شهرهای ایران)
- مطالعه، بررسی و تدوین ضوابط و استانداردهای جانمایی و طراحی اردوگاههای آموزشی
تعداد پایاننامهها:
بیش از ۱۰۰ پایاننامه کارشناسیارشد و بیش از ۱۰ رساله دکتری
تعداد پروژههای تحقیقاتی:
مشاوره به دانشجویان برای ارائه پایاننامههای حوزه مسکن سبز
همکاری و مشاوره به سازمانها و موسسات فعال در حوزه مسکن
تعداد مقالات چاپ شده در مجلات:
چاپ بیش از ۱۲۰ مقاله در مجلات معتبر علمی داخل و خارج از کشور
تعداد مقالات کنفرانس:
بیش از ۱۰۰ مقاله ارائه شده در کنفرانسهای معتبر ملی و بینالمللی
زمینه تحقیقاتی:
- استفاده از پتانسیلهای محیطی به منظور تأمین انرژی لازم در ساختمان، همچنین انتقال و نحوه مصرف آن در ساختمانهای مسکونی؛
- کاربردی نمودن و استانداردسازی اطلاعات حاصل از این تحقیقات در زمینه طراحی، نصب، راهاندازی انواع سیستمها، اجزا و دستگاههای تولید انرژی، انتقال و پایانههای انرژی در ساختمانهای مسکونی؛
- تدوین مقررات، ضوابط، استانداردها و دستورالعملهای لازم برای بهینهسازی و ردهبندی مصرف انرژی، تأمین شرایط آسایش حرارتی در ساختمانها، و ارائه پیشنهادات به مراجع ذیربط؛
- پژوهشهای مرتبط با طرح جامع مسکن در بخش مسکن شهری و روستایی و فناوریهای جدید ساخت و ساز
خدمات تحقیقاتی آزمایشگاه:
- برگزاری کارگاههای تخصصی مطالعات و طراحی مسکن سبز
- برگزاری دورههای آموزشی نرمافزارهای جدید در حوزه معماری مسکن
- برگزاری سمینارهای متعدد با موضوعات مرتبط با مسکن
امکانات و تجهیزات:
دیتالاگر
Eye-tracker
EEG
ارتباط با آزمایشگاه :
تهران، رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، طبقه دوم، آزمایشگاه تحقیقاتی مسکن سبز.
شماره تماس: ۰۲۱۷۳۲۲۸۲۳۱
|